Product is toegevoegd aan winkelmandje. Product is toegevoegd aan de Zelf-Samenstellen-Box. sluiten [x] Bekijk winkelmandje Box bekijken
Recepten

Geroosterde zoet aardappel-wortelsoep

ingrediënten:

voor 4 kommen

2 zoete aardappel (ca 450 gr) geschild en in blokjes

400 gr wortels, geschrapt en in stukjes

1 gepelde ui, in vieren

2 teentjes knoflook ongepeld

1 blik kikkererwten (400gr)

3 el olijfolie

1/2 tl komijn

1/2 tl gemberpoeder

snufje chilivlokken

1 liter groentebouillon

80 gr feta, verkruimeld

Nodig:

bakplaat bekleed met bakpapier

staafmixer

Verwarm de oven voor op 200 gr. Verdeel de aardappel, wortel, ui en teentjes knoflook over de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk. Leg ze naast de groente op de bakplaat. Meng in eenklein kommetje de olie, specerijen en wat peper en zout. Verdeel deze olie over de groente en de kikkererwten. meg goed met je handen zodat de alles goed met de specerijenolie is bedekt. Rooster 30 min in de oven en schep halverwege om. Na een hald uur zijn de groenten zacht en gaar en de kikkererwten knapperig. Pers de knoflook uit de schilletjes en doe met de ui, zoete aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer alles met de staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Verwarm de soep nog even door en schep dan in vier kommen. Verdeel er de kikkererwten en de feta over.

Bron:

Titel: All-day Bowls

Auteur: Denise Kortlever

ISBN: 9789000352425

Uitgever: Unieboekspectrum

    Over HappyGoodFood

    Bij HappyGoodFood maken we gezonder eten makkelijk voor je zodat je bruist van de energie en lekker in je vel zit.
    Wie wil dat nou niet?!

    Reageren