Product is toegevoegd aan winkelmandje. Product is toegevoegd aan de Zelf-Samenstellen-Box. sluiten [x] Bekijk winkelmandje Box bekijken
Recepten

frambozen-Eton mess

Ingrediënten: (4 personen)

2 eiwitten

100 gram suiker (kokosbloesemsuiker) * 

1/2 tl azijn

drupje rozenwater

nodig:

mixer

spuitzak

bakplaat bekleed met bakpapier

250ml slagroom

250 gr Griekse yoghurt of hangop

450 gr frambozen

*de kokosbloesemsuiker staat niet in het originele recept, maar ik vervang zelf de gewone suiker door de kokosbloesemsuiker. Hierdoor worden de schuimpjes niet spierwit maar lichtbruin. Maar net zo lekker :)

Verwarm de oven voor op 120gr.

Klop het eiwit met een mixer in een brandschone kom op met de mixer tot stijve pieken. 

Voeg dan in delen de (kokosbloesem)suiker toe. Zorg dat alle suiker is opgenomen voordat je de volgende schep toevoegt. Als het mensgel stijf is voeg je de azijn en het rozenwater toe. Mix nog even en doe het mengsel dan in een spuitzak.

Spuit kleine rondjes meringue op de bakplaat. Bak ze 30 minuten in de oven en laat ze dan in de oven helemaal afkoelen.

Klop de slagroom tot zachte pieken en spatel de yoghurt er doorheen. Prak de helft van de frambozen fijn en meng ze door de yoghurtroom.

Verkruimel de meeste meringues en schep ze met de overgebleven frambozen door de room. bestrooi met de achtergehouden meringues en serveer meteen, of zet eerst nog even in de ijskast om verder op te stijven.

Bron:

Titel: All-day Bowls

Auteur: Denise Kortlever

ISBN: 9789000352425

Uitgever: Unieboekspectrum

    Over HappyGoodFood

    Bij HappyGoodFood maken we gezonder eten makkelijk voor je zodat je bruist van de energie en lekker in je vel zit.
    Wie wil dat nou niet?!

    Reageren