Reviews & blogs

Zoet & Goed

Het is herfstvakantie! De meest knusse vakantie van het jaar waarin we lekker bijslapen en vooral rommelend de dag door komen. En dat betekent bij ons ook dat we zoiezo één taart bakken. Appeltaart met appeltjes uit de tuin van oma. Deze herfstvakantie gaat er alleen nog meer gebakken worden denk ik want ik heb zo'n leuk kookboek ontvangen : Zoet & Goed van Henrietta Inman. Hét ideale boek voor iedereen die van zoetigheid houdt, maar toch gebruik wil maken van gezonde(re) en natuurlijke ingrediënten.Geschikt voor mensen die geen gluten, zuivel of geraffineerde suikers willen of mogen eten maar ook voor iedereen die een keer 'zoet' wil eten en zich daar 'goed' bij wil voelen!

Na haar opleiding tot banketbakker in Londen, keerde Henrietta Inman terug naar het platteland waar ze is opgegroeid en waar ze begon als zelfstandig banketbakker. Ze is zich bewust van het feit dat alles wat je in je lichaam stopt een directe invloed heeft op hoe je je voelt en richt zich op desserts, koekjes en gebak die bestaan uit lekkere en voedzame ingrediënten.

Voedsel dat vol zit met goede ingrediënten geeft ons sneller een voldaan gevoel. koekjes en gebak uit de fabriek bestaan uit lege calorieëndie ons weinig duurzame energie geven. Het gebak uit dit boek bevat niet alleen natuurlijke zoetstoffen met een lage glycemische index, maar ook grote hoeveelheden vezels, goede vetten en eiwitten; de suikers daarin worden veel langzamer vrijgegeven, wat zorgt voor een langduriger verzadiging en volop energie.

Het boek begint met een uitgebreid overzicht van:

- Zuivel en de alternatieven

- Suiker en de alternatieven

- Gluten en de alternatieven

- Smaakversterkers en superfoods

- Je zoet & goed voorraadkast

- Baktips

- Uitrusting

- Basisrecepten

Hierna volgen de meest lekkere recepten voor o.a.:

- Courgettetaart met avocado-limoenroom en frambozenjam

- Kokosrozentaart met geklopte vanillekokosroom

- Chocolade-hazelnotentorte met honingpralinéganache.

- Bloemkool-kikkererwtencakejes met limoen-muntraita

- Gierst-risottotaart met paddenstoelen en salie

- Bananendadelbrood met kruidige karamelsaus

- Vijgenbrood, maisbrood, meerzaden en quinoabrood

- pindakaas karamel popcornrotsjes

- chili chocoladechip koekjes

Om je vingers bij af te likken! En mede door de heerlijke foto's krijg je meteen zin om aan de slag te gaan. Tenminste, dat is wat er bij mij gebeurt. 

Ik denk wel dat je er echt even de tijd voor moet nemen, want veel van de recepten lijken mij iets ingewikkelder dan een simpele appeltaart. Dus echt iets voor in de herfstvakantie of anders in een weekend wanneer je tijd en zin hebt om een prachtige, lekkere zoete & goede taart te bakken!

Titel: Zoet & Goed

Auteur: Henrietta Inman

Uitgever: Uitgeverij Unieboek Het Spectrum

Prijs: €24,95

BESTELLEN:

    Over HappyGoodFood

    Bij HappyGoodFood maken we gezonder eten makkelijk voor je zodat je bruist van de energie en lekker in je vel zit.
    Wie wil dat nou niet?!

    Reageren