Reviews & blogs

Veggie Very Much

Veggie Very Much

En dan ineens krijg je dit vrolijke boek door je brievenbus. Veggie Very Much van Mirjam Leslie-Pringle. Ik ken haar niet persoonlijk maar ik vind haar nu al leuk! 

Met haar blog veggieverymuch.com inspireert zij mensen die net zo druk als ieder ander zijn maar tóch gezond willen eten. Klinkt als muziek in de oren want op dit principe is HappyGoodFood natuurlijk ook gebaseerd. 

En nu heeft zij dus ook haar eerste echte kookboek met werkelijk waar zéér overzichtelijke recepten die je in een mum van tijd op tafel hebt. No nonsense gedoe, gewoon je gezonde verstand gebruiken en aan de slag gaan met pure producten. En dan het liefste uit het seizoen natuurlijk.

Veggieverymuch.com

Voor als je veggieverymuch.com en  Mirjam Leslie-pringle nog niet kent, hier even wat achtergrond informatie.

Mirjam is niet opgevoed als vegetariër maar wel met heel weinig vlees. En de behoefte naar (meer) vlees kwam ook niet toen zij later op zichzelf ging wonen. Het eten van vlees ging haar alleen wel steeds meer tegen staan toen ze zich meer ging verdiepen in voeding en vis en schaaldieren heeft ze nooit echt lekker gevonden. Naar mate ze dus eigenlijk meer en meer vegetarisch werd stuitte ze af en toe wel eens op weerstand in haar omgeving over dit gegeven en begon ze zich een beetje op te winden over het feit dat er zo weinig vegetarisch lekkers te krijgen viel in restaurants en eetgelegenheden.

Ze besloot haar ideën hierover maar eens op te schrijven en haar blog  veggieverymuch.com was geboren. En dit was dus niet persé vanuit de behoefte mensen te overtuigen van het feit dat ze minder of geen vlees zouden moeten eten maar om ze te inspireren met heerlijke en makkelijke recepten met verse en pure seizoensgebonden ingrediënten.

En ook wel om te laten zien dat vegetarisch eten niet saai en suf is. Nou heb ik het idee dat dit tegenwoordig gelukkig niet meer zo het geval is, dus daar heeft ze met haar blog dan maar mooi aan mee gewerkt!

Tijdens de 'geboorte' van haar blog woonde ze nog in Amsterdam. Om te ontsnappen aan de ratrace waar zij zich met haar man en kinderen iedere dag door heen worstelde, hoe herkenbaar, besloten zij naar Ibiza te verhuizen. Om buiten te wonen en te genieten van de zon. Dat bedenken kunnen we allemaal, maar dat ook daadwerkelijk doen vind ik persoonlijk dan wel weer heel stoer...

IBIZA

En dan woon je op Ibiza. Volop in de natuur op je' boerderie'. Wat een walhalla moet dat zijn als je het hebt over seizoensgebonden producten...

Maar weer even terug naar het kookboek nu. Het boek straalt hierdoor ook een heerlijk Ibiza gevoel uit. Met fijne foto's die je er toch even over doen nadenken of jij misschien dan niet toch ook met je hele hebben en houwen moet gaan verhuizen?

In de realiteit zit dat er even niet in zeg maar, dus ik ben allang bij met dit overgewaaide Ibiza gevoel in kookboekvorm.

Ik heb meteen de lauwwarme aardappelsalade met gemixte tomaatjes , burrata en een superdressing gemaakt. Het was klaar voordat ik er erg in had en ik had hele blije gezichten aan tafel, dat is altijd de fijnste kers op de taart! 

En wat dacht je van:

* salade van andijvie, cannelinnibonen en rozemarijn

* hahsbrowns van courgette en zoete aardappel

* gegrilde artisjok met knoflook em peterselie

* verschillende dressings en dips

* lekkere soepjes waaronder tomatensoep met kurkuma

* avocado cheescake

 

Kortom, Veggie Very Much, allemaal lekkere én gezonde recepten met fijne foto's in lekkere zonnige Ibiza sfeer.

En je 'druk zijn' is geen excuus (meer) om hier niet meteen mee aan de slag te geen want de recepten zijn echt in een handomdraai gemaakt. 

Titel:    Veggie Very Much

Auteur: Mirjam Leslie-Pringle

Uitgever: Aerial Media Comany

ISBN: 9789402601305

Prijs: €24,95

BESTELLEN

    Over HappyGoodFood

    Bij HappyGoodFood maken we gezonder eten makkelijk voor je zodat je bruist van de energie en lekker in je vel zit.
    Wie wil dat nou niet?!

    Reageren