Reviews & blogs

Puur Eten 1 en 2

Pascale Naessens is een Belgisch fotomodel, presentatrice en televisie-kok. Ze haat diëten maar wil wel lekker eten, goed in haar vel zitten en slank blijven. Net als wij allemaal natuurlijk. Daarom deelt zij haar recepten met ons en heeft ze al veel mensen op deze manier anders leren eten. 

Alleen de koolhydraten uit de natuur worden gebruikt. Denk aan groente, fruit, peulvruchten, quinoa havermouth en de vollle granen. De koolhydraten die door de mens zijn bewerkt, witte pasta, geraffineerde suiker etc worden gemeden.

Haar recepten zijn met name gebasseerd op de theorie van "De gescheiden voedselcombinatie". De hoofdregel hier is dat je de eiwitten en de koolhydraten gescheiden eet. Dus geen groente, vis en pasta, maar groente met vis of groente met pasta.  Dit zorgt voor een goede vertering. En dat heeft weer een goede invloed op de stofwisseling en het afweersysteem. Ook zie je invloeden vanuit de richting van het 'Oerdieet" wat inhoud dat je hetgeen je eet moet lijken op wat je verre voorouders aten. 

Onlangs was Pascale Naessens te zien op de televisiezender 24Kitchen met haar programma Mijn Pure Keuken. Dit culinaire lifestyleprogramma zit boordevol tips om thuis in no time een lekker en voedzaam gerecht op tafel te toveren. Naar aanleiding van deze uitzendingen is er nu deze bundel verschenen van Pascales eerste twee kookboeken Mijn Pure Keuken 1 en Mijn Pure Keuken 2.

In dit boek vind je ook informatie over:

-de kracht van voeding

-goede voedsel combinaties

-goede vetten

In deel 2 wordt een behoorlijke nadruk op al het goeds uit het water gelegd. Zeewier, schaaldieren en vis. Daar moet je dus wel van houden. De foto's van Pascale bij het water zorgen ervoor dat je bijna zin krijgt om een paar rubberen laarzen aan te trekken en met een emmer richting zee te gaan.

Maar verder vind je ook genoeg recepten met vlees & groente en kaas en groente, zeker omdat dit boek is samengesteld uit deel 1 & 2.

Een heel fijn boek om te hebben ter inspiratie!

Meer over Pascale weten? Check www.purepascale.com

Auteur:     Pascale Naessens

Uitgeverij: Lannoo

ISBN:        9789401433969

Prijs:         € 15,00

BESTEL NU:

    Over HappyGoodFood

    Bij HappyGoodFood maken we gezonder eten makkelijk voor je zodat je bruist van de energie en lekker in je vel zit.
    Wie wil dat nou niet?!

    Reageren