Reviews & blogs

Gezond eten ook tijdens de Ramadan

Gezond eten met een Marokkaanse twist


​Een dikke week geleden ontmoette ik Jamila Winwood. Zij stond met haar nieuwe kookboek op hetzelfde event waar ik met HappyGoodFood stond.
​We raakten aan de praat omdat ik meteen viel voor het ontzettend fijne kookboek wat zij net geschreven heeft "Van Tajine tot Havermout".
​Gezond eten met een Marokkaanse twist.

​Jamila Winwood

​Ze vertelde mij over haar passie voor gezond eten en hoe ze zelf lang heeft gezocht naar een  gezonde lifestyle die bij haar past. En over hoe ze in haar jeugd iedere vakantie zes weken naar Marokko ging om haar grootouders te bezoeken. Zij verbouwden daar groente en fruit op eigen grond en er werden geen pesticiden gebruikt. De smaken waren zo vol en puur! Dat pure eten heeft sindsdien al een warme plek in haar hart.

​Twee jaar geleden heeft zij zelf persoonlijk ontdekt dat ze haar eetgewoonten om moest gooien. Ze had last van wat vage klachten, kwam op de site van Ralph Moorman van de hormoonfactor terecht en leerde tijdens de opleiding tot hormoontrainer, hoe ze dit het beste aan kon pakken.

Origineel

​En wat ik nou zo ontzettend origineel van Jamila vindt, is dat ze haar passie voor gezond eten en de heerlijke invloeden uit de Marokkaanse keuken heeft gecombineerd! Zo hebben we er nu een kookboek bij waarbij gezond eten én al het lekkers van het  Marokkaanse eten hand in hand gaan. 
Dat is dus dubbel genieten!

​Denk bijvoorbeeld aan een Marrakesh Smoothie; een groene smoothie met een Marokkaanse twist. Een overheerlijke Harira met gehaktballetjes. Súper simpel om te maken en echt weer eens wat anders dan een 'gewone doordeweekse' tomatensoep. Je huis ruikt heerlijk omdat het even moet pruttelen en iedereen wordt er blij van want het is echt goddelijk lekker.
​Shouha met quinoa en Tajine van kip en linzen.
​Vijgenreepjes en een té lekkere cheescake met dadelsaus.

​Inspiratie

​Jamila wil vrouwen inspireren en motiveren om zich gezond eten eigen te maken en van het leven te genieten. En niet alleen wil ze Marokkaans-Arabisch en andere etnische vrouwen laten zien hoe gezond de Marokkaanse keuken kan zijn. Ook wil ze Nederlandse vrouwen inspireren om te genieten van de heerlijke Marokkaanse keuken. Twee vliegen in één klap!

​Boek

​Dit boek is écht een aanrader omdat je weer met andere smaken in aanraking komt en daar word ik zelf altijd heel blij van. Gezond eten wordt een Marokkaans feestje
Het boek ziet er prachtig uit. Jamila zelf is al een plaatje om te zien en de receptfoto's zijn heel verleidelijk.


​Ik zou zeggen, wat houd je nog tegen? Als je wilt kan je haar boek hier meteen bestellen...


 Titel: Van tajine tot havermout

Auteur: Jamila Winwood

Uitgever:Rosestories

ISBN: 9789082470116

Prijs: € 19,95

    Over HappyGoodFood

    Bij HappyGoodFood maken we gezonder eten makkelijk voor je zodat je bruist van de energie en lekker in je vel zit.
    Wie wil dat nou niet?!

    Reageren